Leven, koken en proeven met de seizoenen

Workshops


In 2021 staan de volgende workshops gepland. De data zijn nog niet bekend



Kaas maken

In deze workshop gaan we jonge geitenkaas maken. We stremmen de melk met zelfgemaakt  brandnetelextract en citroen en maken verschillende kruidenkaasjes. Ook de overgebleven wei verwerken we tot andere producten zoals ricotta en gefermenteerde groente. Tijdens de workshop verzorgen we zelf een lunch met gebruik van onze eigengemaakte producten!


Fermenteren

Gefermenteerde producten zijn overal om ons heen: zuivelproducten zoals yoghurt, kaas en boter, zuurdesembrood maar ook veel groentes zoals zuurkool en augurkjes. Maar er kunnen nog veel meer groentes gefermenteerd worden! In deze workshop gaan we groentes fermenteren en je gaat met je eigen gefermenteerde groente naar huis.


Baskische hapjes met Hollandse twist

Binnenkort een feestje te vieren of gewoon zin in nieuwe inspiratie en lekker samen kokkerellen? Dan is deze workshop wat voor jou. Pintxos zijn klein maar fijne, Baskische hapjes samengesteld uit verschillende hartige lekkernijen, vaak op een schijfje brood; we geven er in deze workshop een hollandse biologische én vegetarische seizoensdraai aan. Na afloop eten we de hapjes natuurlijk lekker op met een sapje of een glaasje prosecco.


We beginnen met een intro over:

• de herkomst van pintxos en tapas uit Baskenland

• het gebruik van citroenzest als supersmaakmaker

• het poffen van knollen in de oven in alufolie met kruiden

• kiemgroenten: een vitamine en mineralenbron in de winter


en gaan aan de slag met:

• zelf mayonaise, aioli en dressings maken

• bietenschijfjes met tuinboonpuree

• gepofte knoselderijpuree met blauwe kaas

• kruidige bietjeskaviaar op brood

• aardappel-wortelsalade mét de zelfgemaakte aioli op brood

• zachte geitenkaas verrijkt met walnoten en kruiden en in appelzijn

ingelegde appeljulienne op brood

• divers gebladerte van het seizoen, radijs en kiemgroenten


meer informatie over de locaties volgt in 2021